Creare site HTML - avantaje si dezavantaje

Daca v-ati decis sa va realizati un site pe cont propriu sau alegeti o firma de web design pentru a va ajuta in acest sens, trebuie sa stiti ca aveti la indemana mai multe solutii care se pot dovedi optime pentru necesitatile voastre.

Exista numeroase limbaje de programare utilizate de programatori, in timp ce o pagina web poate fi statica sau dinamica, avantajele si dezavantajele fiind de ambele tabere. In ceea ce priveste limbajul HTML, rezultatul va fi un site static, de o calitate redusa spre medie, in functie de alte functionalitti pe care un programator le poate implementa utilizand si alte limbaje de programare compatibile.

Firma noastra este capabila oricand sa va ofere un site static, realizat in mare parte cu ajutorul limbajului HTML, insa tendinta noastra de evolutie este vizibila si nu facem nimic altceva decat sa mixam mult mai multe limbaje de programare pentru a le putea oferi clientilor nostri site-ul de care au nevoie. Asa cum afirmam in randurile anterioare, limbajul HTML, daca este utilizat singular, nu are capacitatea de a dezvolta site-uri foarte complexe, aceasta structura statica oferindu-i proprietarului anumite avantaje dar mult mai multe dezavantaje.

Avantaje

Principalul avantaj care poate fi semnalat cu usurinta este pretul uneori extrem de accesibil pentru orice serviciu de creare site HTML. Fiind vorba despre un limbaj pe care 95% dintre programatori il cunosc in cele mai mici detalii, serviciile de acest gen sunt oferite de majoritatea firmelor de web design si freelanceri care pot dezvolta un site perfect functional dar destul de limitat la nivelul functionalitatilor. Preturile pornesc de la aproximativ 100 de euro si pot creste in functie de numarul paginilor sau complexitatea layout-ului, de regula fiind vorba despre un calcul al numarului de ore petrecute in vederea scrierii codului sursa.

Dincolo de pret, discutam despre un site care, in mare masura, este caracterizat de simplitate si bun gust, mai ales daca ne raportam la proiectele dezvoltate de programatori care detin cunostinte temeinice in acest domeniu. Simplitatea se rezuma la structura site-ului, interfata grafica si codul sursa, acesta din urma, daca este scris corect, ajutand la obtinerea unei viteze de incarcare a site-ului extrem de ridicate cat si la o indexare facila din partea motoarelor de cautare.

Dezavantaje

Principalul dezavantaj pentru orice site construit cu ajutorul limbajului HTML este insusi lipsa unei complexitati de moment sau a posibilitatii de imbunatatire ulterioara a solutiei. Astfel, veti fi intotdeauna limitati la un site static asupra caruia modificarile aduse vor avea efect doar la capitolul estetic sau asa-zis design, cum este cunoscuta interfata pe care utilizatorul o vede in momentul in care navigheaza pe un site construit in HTML. Totusi, daca doriti un site de prezentare simplu, fara a fi nevoiti sa le oferiti vizitatorilor functionalitati avansate, HTML-ul este un limbaj perfect si extrem de usor de utilizat de catre un programator. In alte conditii, veti fi in postura de a nu putea implementa functionalitati avansate, drept pentru care un update consistent se va materializa prin schimbarea totala a platformei si trecerea la un limbaj de programare mai complex si-n acelasi timp permisiv.

Functionalitatile unui site sunt dintre cele mai diversificate insa site-urile HTML putem spune ca nu le detin. Ne referim la panoul de administrare atat de util unui proprietar care doreste o manageriere rapida a continutului, la colaborarea dintre site si o baza de date capabila sa stocheze diverse informatii precum conturi de utilizatori sau articole de blog, imposibilitatea de a genera un modul de cautare in site a diverselor informatii, cat si absenta unei functii de inregistrare/logare a vizitatorilor.

Daca ar fi sa punem in balanta aceste date si sa alegem un site optim pentru necesitatile curente ale unui proprietar de site, cu siguranta am inlocui site-urile statice, create in HTML, cu site-uri realizate pe platforme permisive, asa cum sunt cele realizate pe CMS-uri precum Wordpress si Joomla. Diferentele de functionalitati sunt uriase, in timp ce preturile sunt similare, motive pentru care eforturile financiare pentru a beneficia de un site de calitate sunt insesizabile. Functionalitati ale unui site dezvoltat pe un CMS si alte informatii suplimentare regasiti in pagina de "Preturi creare site".