Search Engine Optimization 102: Beneficiile SEO

Acum ca sunteti familiarizati cu conceptul de SEO si cu ce se ocupa, este timpul sa construiti pe aceasta fundatie. A doua parte a acestei serii tine sa va arate cat de important este SEO pentru succesul online, subliinind beneficiile cele mai mari.

Daca nu ati citit articolul de introducere in lumea SEO, va recomand sa o faceti. Va va oferi o imagine de baza legat de ceea ce vrem sa spunem cand folosim acronimul SEO si de ce este important pentru afacerea voastra.

 

Exista foarte multe benficii daca folositi corect SEO, dar ca sa pastram lucrurile clare, o sa ne axam doar pe lucurile care au un impact tangibil asupra unui site pentru o afacere mica.

1.      Un site usor de gasit

Nu conteaza daca site-ul tau se concentreaza pe vanzarea unui produs, raspdandirea unei idei, educarea publicului sau castigarea sprijinului pentru o cauza – nu poti face nici unul din lucrurile astea fara vizitatori pe site. Dupa cum am mentionat si mai devreme, SEO facut corect iti poate muta listarea mai sus in rezultatele de cautare, lucru care iti permite sa ajungi la mai multi oameni si sa generezi un trafic mai mare pe site.

2.      Iesi in evidenta fata de competitori

Chiar in timp ce se scrie acest articol exista peste 650 de site-uri active online. Cum poti spera sa iesi in evidenta printre toti acesti competitori ? Exact, raspunsul este SEO ! Cand vine vorba de SEO este mult mai usor sa nu faci nimic decat sa faci ceva. Cel mai probabil si ceilalti oameni din nisa ta au aceeasi mentalitate, ceea ce inseamna ca daca procedezi corect, ai oportunitatea de a face un salt urias inaintea lor si sa castigi un loc in top.

3.      Pune bazele increderii

Google este motorul de cautare numarul unu in lume. Daca nu se intampla vreun eveniment apocaliptic, Google isi va pastra aceasta pozitie inca foarte mult timp de acum incolo. Ocupand aceasta pozitie, oamenii au incredere in rezultatele oferite de Google. Daca site-ul tau este listat ca o pagina proeminenta pe Google o parte din aceasta incredere se va transfera asupra lui.

4.      Ajungi la mai multa lume

Inainte, singurul mod de a ajunge la clienti era prin intermediul unui produs, al unei idei sau cauze, prin intermediul surselor media traditionale care te puteau costa foarte mult. Doar companiile cu bugete uriase puteau spera sa aiba acces la o audienta atat de mare precum cea la care poti ajunge acum online. Acum traim intr-o lume in care cu suficienti bani si efort poti avea aceeasi audienta cu un cost foarte mic, daca nu chiar inexistent. Cand un proces SEO se face corect, site-ul tau are potentialul de a ajunge la sute de milioane de oameni, deschizandu-ti o lume intreaga de oportunitati.

5.      Trafic gratuit pentru totdeauna ?

 

Spre deosebire de advertising-ul platit, cand creezi ceva online si aplici principiile SEO, acel ceva este acolo pentru totdeauna. Nu exista niciun cost. Nu exista o data de expirare. Cu o mentenanta regulata si cu update-uri, site-ul tau poate defeni o sursa fara termen de noi vizitatori.